#USMFIT JELAJAH LALUAN USMFIT TRAIL

 

Pulau Pinang, 3 Mac 2018 – Program #USMFIT pada petang semalam telah menggunakan 'USMFIT Trail' di Universiti Sains Malaysia yang hampir 80% siap dibina. Naib Canselor USM Profesor Datuk Dr Asma Ismail Naib Canselor juga turut hadir dalam program pada petang ini dengan menyertai acara pembukaan senamrobik.

Program #USMFIT Jabatan Pendaftar yang dimulakan sejak Januari lalu telah mendapat sambutan yang menggalakkan dalam kalangan staf USM. Sekaligus ia telah mula menunjukkan perkembangan baik ke arah membudayakan gaya hidup sihat dalam kalangan warga USM, seperti yang diharapkan Pendaftar USM Dr Haji Musa Ali.  Acara pada petang semalam telah diketuai oleh Prof Madya Dr. Ahmad Munir Che Muhamed dari Institut Perubatan dan Pergigian Termaju (IPPT)  dalam merentasi 'USMFIT Trail' sepanjang dua kilometer dan ketinggian 49 meter.

Turut hadir dalam acara ini adalah Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) Profesor Dr. Ahmad Farhan Mohd. Sadullah   dan Timbalan Pendaftar Kanan Bahagian Sumber Manusia Encik Mohd Saad Haji Din.

“Ini merupakan program yang dapat memberikan motivasi kepada warga USM dalam menjalani budaya hidup sihat, ” kata Puan Mureza Shamin Muhammad dari Bahagian Sumber Manusia antara salah seorang staf yang aktif menyertai program ini.

Encik Muhamad Sidik Abdul Rahim dari Jabatan Keselamatan berkata pengalaman melalui 'USMFIT Trail' mencabar kecerdasan kerana sebelum ini kita hanya melalui laluan biasa di kampus. Program ini juga telah mendapat sambutan baik dari Jabatan Keselamatan sejak dianjurkan.

Perutusan Tahunan Naib Canselor 2018