• 02

 • 01

  Polisi Keselamatan

   

  Terima kasih kerana mengunjungi laman web Jabatan Pendaftar

  Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung.

  Sekiranya anda ingin mendaftar dan membuat transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif.  Contohnya seperti di dalam menyelesaikan aduan yang memerlukan maklum balas dari agensi-agensi lain.
   

  Perlindungan Data
  Teknologi terkini termasuk penyulitan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.

  Keselamatan Storan
  Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.

  Maklumat Yang Dikumpul
  Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel.
   

  Maklum Balas, Pertanyaan atau Aduan
  Jabatan Pendaftar  amat mengalu-alukan maklumbalas anda. Sekiranya maklumat yang terperinci diperlukan tidak terdapat di dalam laman web ini, sila maklumkan melalui ruangan Maklum Balas kami. Maklumbalas, pertanyaan atau aduan  anda akan diajukan kepada pihak yang berkenaan.

  Apa yang akan Berlaku jika Saya Membuat Pautan kepada Laman Web yang Lain?
  Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari. 

  Pindaan Dasar
  Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan akan dikemas kini di halaman ini. Dengan sering melayari halaman ini, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang dikumpul, cara ia digunakan dan dalam keadaan tertentu, bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain.

  Aktiviti

  PINDAAN JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN SEMESTER PERTAMA SIDANG AKADEMIK 2017/2018 (dikemaskini 8/12/2017)

  Dimaklumkan bahawa bersama-sama ini dipaparkan Pindaan Jadual Waktu Peperiksaan Semester Pertama, Sidang Akademik 2017/2018. 2.         Sukacita sekiranya calon dapat menyemak bahawa semua kursus yang didaftarkan telah dijadualkan. Sila maklumkan kepada...

  JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN SEMESTER PERTAMA SIDANG AKADEMIK 2017/2018

  Dimaklumkan bahawa bersama-sama ini dipaparkan Jadual Waktu Peperiksaan Semester Pertama, Sidang Akademik 2017/2018. 2.         Sukacita sekiranya calon dapat menyemak bahawa semua kursus yang didaftarkan telah dijadualkan. Sila maklumkan kepada Bahagian...

  VIDEO : PERUTUSAN NAIB CANSELOR USM 2017

  VIDEO : PERUTUSAN NAIB CANSELOR USM 2017

    PERUTUSAN NAIB CANSELOR USM 2017Tarikh : 14 Februari 2017Hari : SelasaMasa : 9.00 pagiTempat : Dewan Tuanku Syed Putra                                                                                       

  USM JANGKA AMBIL 3,700 ORANG PELAJAR IKUTI PENGAJIAN DI USM 28 OGOS INI

  USM JANGKA AMBIL 3,700 ORANG PELAJAR IKUTI PENGAJIAN DI USM 28 OGOS INI

  USM, PULAU PINANG, 8 Ogos 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) dijangka mengambil masuk seramai kira-kira 3,700 orang pelajar untuk mengikuti pelbagai kursus pengajian pada peringkat ijazah pertama sepenuh masa...

  PENJAJARAN SUMBER MANUSIA PENTING DALAM TRANSFORMASI

  PENJAJARAN SUMBER MANUSIA PENTING DALAM TRANSFORMASI

  USM, PULAU PINANG, 21 Julai 2016 – Penjajaran aspek sumber manusia dalam mengoptimumkan bakat di Universiti Sains Malaysia (USM) adalah antara inisiatif yang diperkasakan untuk menjayakan proses transformasi yang menjadi...

  xICON-BAKAL PELAJARixICON-PELAJARxICON-IBUBAPAPELAWATxICON-STAFFxICON-ALUMNIixICON-DIREKTORIxICON-CAMPUS ONLINE